Arapça’da cezerin anlamı havuç. Cezerye ise havuçlu tatlı anlamına geliyor.
Cezeryenin hammaddesi havuç. Havuçlar önce yıkanıp soyuluyor, ardından haşlanıyor. Haşlanan havuçlar iki kez kıyma makinesinde çekiliyor. Ancak ikinci kez çekilmeden önce şekerle karıştırılıyor. Sonra çekilen havuç makineler içerisinde bir kez daha iyice karıştırılıyor. Sonra içine ceviz, fındık veya fıstık ilave ediliyor. Tüm malzemeler iyice karıştırıldıktan sonra cezeryeye şekil verilerek soğumaya bırakılıyor. Daha sonra kesilerek servis ediliyor.
Her şeyden önce ana maddesi havuç olduğu için A vitamini açısından zengin olan cezerye, içindeki şekerle enerji veriyor. Bu arada içindeki ceviz, fındık, fıstıkla da protein, karbonhidrat zengini bir tatlı.
Ürünün içeriği: Havuç, Şeker (fruktoz şurubu, sakkaroz), Antep fıstık içi, Hindistan cevizi rendesi, asitlik düzenleyici (E330)