Kuru İncir

İncirin içeriğinde yoğun miktarda kalsiyun ve fosfor bulunmaktadır. Dolayısıyla incirin faydaları arasında, diş ve kemik sağlığını korumasından söz edilebilmektedir. Aynı zamanda incirin yararlarından bir diğeri de, hücrelerin yenilenmesine yardımcı olan özelliğidir. İncirin yararlarından bir diğeri de, sindirimi rahatlatması özelliğidir.

İncirin içeriğinde yoğun olarak polifenol de bulunduğunu belirtmek isteriz. Polifenollerin amacı, vücutta bulunabilecek kanser hücrelerin yok edilmesine katkıda bulunmaktır. İncirin faydaları arasında kansere karşı önleyici olduğunu söyleyebiliriz; bununla beraber, incirin faydalarından bir diğeri de, içeriğindeki polifenoller sayesinde, kanda bulunan yağların kalbe ve damarlara zarar vermesini önlemesidir.

40 gram incir, 244 mg potasyum (günlük ihtiyacın % 7'si), 53 mg kalsiyum (günlük ihtiyacın %6'sı) ve 1.2 mg demir (günlük ihtiyacın %6'sı) içermektedir.

İncir, uzun süreli hastalıklardan sonra hızlı şekilde iyileşmeye yardımcı olan, güç ve kuvvet veren bir ilaç olarak da düşünülmektedir. Fiziksel ve zihinsel zorlanmayı ortadan kaldırır ve vücuda enerji ve güç sağlar.

İncirin en önemli besin öğesi, tüm meyvenin % 51-74'ünü oluşturan şekerdir ve tüm meyveler arasında en yüksek şeker oranını içermektedir. Ayrıca incir, astım, öksürük ve soğuk algınlığı gibi durumlarda da tedavi amaçlı tavsiye edilmektedir.